KEKİ; MUHALLEBİSİ:
1 YUMURTA 1.5 SU BARDAĞI SÜT
1.5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER 1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
2 ÇAY BARDAĞI UN 1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ÇİKOLATA SOSU:
1 ÇAY BARDAĞI SU(YARISI SÜT OLABİLİR)
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1.5 TATLI KAŞIĞI KAKAO
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TERYAĞI
ÖNCE MUHALLEBİ VE ÇİKOLATA SOSU PİŞİR.
KEK HAMURUNU HAZIRLA,ISIYA DAYANIKLI ÇAY YA DA KAHVE FİNCANLARINI TEREYAĞIYLA YAĞLA.YARISINA KADAR KEK HAMURUYLA DOLDUR.DERİN VE GENİŞ BİR TENCEREYE FİNCANLARI DİZ.FİNCANLARIN YARISINA GELECEK ŞEKİLDE TENCEREYE SU KOY.SU KAYNAYINCA TENCERENİN ÜZERİNE BİR HAVLU ÖRT KAPAĞINI KAPAT.OCAĞIN EN KÜÇÜK GÖZÜNDE 20 DAKİKA KAPAĞI HİÇ AÇMADAN PİŞİR.OCAĞI KAPAT .KAPAĞI 15 DAKİKA DAHA AÇMA.
KEKLERİ FİNCANLARDAN DİKKATLİCE ÇIKAR.BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE ORTADAN İKİYE KES VE DÜZELT.BİRAZ SÜTLE BU PARÇALARI ISLAT.BURASI ÖNEMLİ ÇÜNKÜ KEK ÇOK YUMUŞAK OLMUYOR.ORTALARINA MUHALLEBİ SÜR.EN ÜSTÜNE ÇİKOLATA SOS DÖK.DAMLA ÇİKOLATA,ANTEPFISTIĞI.FINDIK VS.SÜSLE.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız için teşekkür ederim