EVDE ŞEKER HAMURU YAPIMI 02.02.2014

ŞEKER HAMURU HAZIRLAMAK İÇİN JELATİNLE,GLİKOZLA UĞRAŞMAYIN DERİM.BU ŞEKER HAMURU HEM EVDEKİ MALZEMELERLE YAPILIYOR HEM DE ŞEKER HAMURLARINA GÖRE  ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR.NASIL MI?İSTERSENİZ TARİFE GEÇELİM

200 GRAM KADAR SADE YADA MEYVELİ LOKUMU(YUMUŞAK OLMASI GEREKİYOR)ÇOK AZ SUYLA YOĞURUN.SONRA YAVAŞ YAVAŞ PUDRA ŞEKERİ EKLEYEREK HAMURU İŞLENEBİLECEK KIVAMA GETİRİN.SAKIN CIVIK CIVIK OLDU DİYE BIRAKMAYIN ÖYLE HEMEN OLMUYOR.BAZEN BİR PAKETTEN FAZLA PUDRA ŞEKERİ ALIYOR.

HEMEN KULLANMAYACAKSANIZ STREÇ FİLME SARIN.BEN BÖYLE YAPIP DONDURUCU YA KOYUYORUM İSTEDİĞİM ZAMAN ÇIKARIP KULLANIYORUM.KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIP GIDA BOYASIYLA İSTEDİĞİNİZ RENKTE YAPABİLİRSİNİZ.ŞEKER HAMURUNU MERDANEYLE AÇARKEN NİŞASTA KULLANMALISINIZ.

BUNLAR DA BENİM ŞEKER HAMURUYLA HAZIRLADIĞIM KURABİYELER.BUNLARI OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ İÇİN YAPMIŞTIM DOĞUM GÜNÜNÜN DİĞER DETAYLARINA BURADAN BAKABİLİRSİNİZ.







1 yorum:

yorumlarınız için teşekkür ederim